VAR OCH NÄR BORDE VI HA LASERSÄKERHETSKURS NÄSTA GÅNG?

Här kan du markera intresse för en kommande inplanerad kurs, utan att göra en anmälan. Vi håller dig uppdaterad om kursen och anmälningsläget. Här finns även lite orter och tidperioder som vi tror kan vara intressanta för kurser. Registrera gärna intresse för ett eller flera alternativ!

Operatör 3h utgör förmiddagen av grundkursen, kl. 9-12. På försök erbjuder vi den till ett lägre pris, 1.500:- inkl. lunch, om det är fler på ett företag som kan behöva grundläggande kännedom om lasersäkerhet. På förmiddagen kan det då bli upp till ca 30 personer, beroende på lokalen som används.

Grundkurs eftermiddag kan hållas med två olika inriktningar. Ur säkerhetssynpunkt syftar eftermiddagen till att ge en god förståelse för hur starka ljuskällor, lasrar, optik och ljusreflexer fungerar, och vilka externa risker som kan finnas förknippade med detta.

  • Standardupplägg: områden ovan gås igenom i tur och ordning
  • Laserbearbetningsupplägg: efter en kort introduktion till laserns funktion och grunder i optik, utgår undervisningen från laserbearbetningsprocesserna. För varje process gås aktuella lasertypers för och nackdelar igenom, processernas för och nackdelar mot traditionell bearbetning, säkerhetsaspekterna, och typiska utrustningar. Det blir ett rätt högt tempo med mycket fakta. Kursen fungerar då även som en uppdatering i vad som kan uppnås med moderna laserlösningar i tillverkningen. Förhoppningsvis kan detta ge idéer till förbättringar i er produktion, som vi kan titta närmare på efter kursen.
  • Processer: laserskärning, lasermärkning, lasersvetsning, påsvetsning med laser, härdning med laser.

AKTUELLT

Öppna kurser:

Distanskurs under planering för våren 2021.

Kontakta oss för mer information!

Mer information kommer här inom kort.

Företagsinterna kurser erbjuds både hos er och på distans.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!


Mer information direkt från Laser on Demand:

KONTAKTA LASERSAFETY

  • Här hittar du våra kontaktuppgifter och karta.